Új misztikus magyar zenés dráma Léla szeme címmel az újpesti színpadon – videó

A Léla szeme című új misztikus musicalt mutatja be a Szép Ernő Színház az UP Újpesti Rendezvénytér színpadán. A történetet Kósa Zsolt írta, melyet Szinovál Gyula visz színre.

Hirdetés

A harsány látszatfogalmakkal szemben a lényeglátás bölcsessége az, ami igaz érték. Egy kisváros megbecsült, vezető személyiségének mindenki által kedvelt cserfes, vak lányának, és egy átokkal sújtott, mindenki által megvetett, kiközösített torzszülött, csúf ifjúnak a szerelméről szól a „mese”.

Az ifjútól mindenki retteg, pedig, ahogy az lenni szokott jólelkű, érzékeny nagy jellem. A viszontagságok után sok titokra fény derül a múltból, ami más megvilágításba helyezi a szereplőket. A rejtélyek több dimenzióban szövik át az alapkonfliktust. Az álnok rendőrfőnök az Othello Jago-ját idéző ármánnyal igyekszik javára összekuszálni a szálakat. Szeretné megszerezni a vak lány kezét, és vele a nemesi vagyont és rangot, ezért a szerelmes, csúf ifjú ellen hergeli a várost, megrágalmazva őt egy gyilkossággal.

Zsarolással akarja magához kötni Lélát. Intrikus zsenije utat nyit az amúgy békés városlakók fanatizálásához. Egyre kevesebben hiszik el, hogy az a szép, ami igaz.

A főhősök és néhány segítőjük végső elkeseredésükben a mágiához fordulnak. Szerelem, szeretet, sorsüldözöttség, krimi, kísértetjárás, fantáziavilág az ősi magyar sámánvilág felidézésével…

A cselekmény gondosan csiszolt mozaik-darabkái a még az „utolsó utáni” pillanatra is tartogatnak meglepetést.
– szepernoszinhaz.com –

Kósa Zsolt: Léla szeme
misztikus zenés dráma

Rendezte: Szinovál Gyula

Szereposztás
Léla Ardeál: Békefi Viktória
Trill Dan: Krajnik-Balogh Gábor
Folkus Maier: Kósa Zsolt
Roff Ardeal: Krizsik Alfonz
Enéh: Koncz Eszter
Ivor: Békefi László
Hohai Dan: Szepesi Richárd Ricsosz
Helka Oseus: Boldizsár Tünde
Mirtill: Bódi Beáta
Mályva: Samphel Ékaraksi Koroknai Eszter Foxy
Asszony: Bessenyei Emma
Öreg: Rékai Nándor
Utcanép, rendőrök, szellemek

Zene: Szepesi Ricsosz
Koreográfia: Koch Boglárka Lilla

Bemutató: 2019. április 4. UP Újpesti Rendezvénytér