Férfi kézilabda EHF Kupa – Először győzött a Balatonfüred

A Balatonfüred 35-34-re legyőzte a spanyol BM Logrono La Rioja csapatát a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének ötödik fordulójában, vasárnap Veszprémben.

Hirdetés

A két csapat spanyolországi találkozóját február 9-én a Balatonfüred 29-24-re elveszítette, ahogyan a többi eddigi meccsét is.

Eredmény,
Férfi EHF Kupa, csoportkör, 5. forduló, A csoport:
Balatonfüredi KSE-BM Logrono La Rioja (spanyol) 35-34 (15-16)

a Balatonfüred gólszerzői: Máthé 10, Szita 8, Kemény 5, Topic 4, Szemenyov 3, Bóka 2, Németh B., Szöllősi B., Hornyák 1-1

Már korábban eldőlt, hogy a magyar és a spanyol csapat sem juthat tovább a csoportból, így minden játékos lehetőséget kaphatott a tét nélküli mérkőzésen.

Jól kezdett a pályaválasztó, és gyors, pontos támadásainak, illetve Bősz Levente védéseinek köszönhetően négygólos előnybe került. A folytatásban a Balatonfüred hibáit, labdaeladásait kihasználva egyenlített, majd fordított a hatékonyabban játszó La Rioja, és a szünetben egy találattal vezetett.

A második felvonásban eleinte felváltva estek a gólok, majd Máthé Dominik, és a sérülés után visszatért Szita Zoltán találataival visszavette a vezetést a házigazda (23-22). A vendégek gyorsan megfordították az állást, a hajrában pedig emberelőnybe kerültek, de a fürediek átvészelték a két percet, sőt végül egy spanyol kiállításnak, Máthé újabb góljának és Fazekas Nándor védésének köszönhetően megnyerte a meccset.

A vendégcsapat legeredményesebb játékosa a szerb Vanja Ilic volt nyolc góllal, Fekete Bálint kétszer volt eredményes.

A Balatonfüred jövő vasárnap a német Füchse Berlin otthonában zárja a csoportkört.

A csoport állása: 1. Füchse Berlin (német) 8 pont (156-143), 2. Saint-Raphaël Var HB (francia) 8 (152-140), 3. BM Logrono La Rioja 2 (145-152), 4. Balatonfüred 2 (133-151)
Az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

Szombaton játszották:
B csoport: RK Nexe (horvát)-Grundfos Tatabanya KC 26-29 (9-14)
Az állás: 1. Tatabánya 7 pont/5 mérkőzés, 2. RK Nexe 6/5, 3. Hannover-Burgdorf (német) 3/4, 4. Eurofarm Rabotnik (macedón) 2/4
– MTI –